Trade In - ce înseamnă?

Doriți să schimbați rapid și fără efort mașina dvs. veche cu un automobil nou sau rulat din Europa?

Cumpărarea unei mașini prin programul trade-in este cea mai bună alegere pentru dvs.

Să ne dăm seama cum funcționează, care sunt avantajele și dezavantajele programului de schimb și cum să vă protejați de „surprize” înainte de a semna contractul.

Cum funcționează programul Trade In?

Ideea este simplă: aduci mașina ta veche la reprezentanță și conduci acasă cu cea nouă. Reprezentanța vă cumpără mașina pe baza valorii sale de evaluare, care este apoi scăzută din prețul mașinii pe care o alegeți sau din avansul împrumutului.

Condiții pentru achiziționarea unei mașini în cadrul programului Trade-in​

Programul de schimb presupune achiziționarea unei mașini de la dvs. care nu are drepturi, amenzi, arestări sau datorii. Numerele caroseriei, ale motorului și ale șasiului trebuie să fie lizibile și să corespundă numerelor indicate pe certificatul de înmatriculare a vehiculului (CTC).

În cadrul schimbului, se evaluează și performanța tehnică a mașinii dumneavoastră. Trebuie să fie complet echipat și să se miște independent, și nu cu ajutorul unui remorcher. Defectele minore și deteriorarea corpului nu vor fi un obstacol în calea achiziției, dar cu siguranță îi vor reduce costul. Nu există standardizare - deciziile sunt luate de specialiști atunci când inspectează mașina la fața locului.

Reprezentanța auto are dreptul de a-și stabili propriile cerințe pentru starea mașinii și nu numai. Adesea, condițiile pentru achiziționarea unei mașini în cadrul unui program de instruire includ restricții privind marca și modelul mașinii, anul de fabricație, configurație sau reglare.
Dacă nu ești sigur dacă mașina ta poate fi schimbată, apelează la reprezentanța noastră auto la telefon ☎️️ +373 682 00 702 sau folosește consultația online.

Cum se acceptă o mașină veche?​

După ce ați clarificat toate detaliile programului de schimb, veniți cu mașina la reprezentanța noastră auto, unde va fi dus în zona de service și va fi efectuat un diagnostic complet.

În acest caz, totul se întâmplă după un model stabilit, comun tuturor:

1. determinarea prețului de piață al mașinii;
2. din valoarea de piata se scade dobanda primita de vanzator;
3. costurile eliminării defectelor.

Odată finalizată procedura, veți fi informat despre cost. Dacă nu sunteți mulțumit de acest lucru, puteți refuza înțelegerea.
Dacă ești mulțumit de toate, atunci nu mai rămâne decât să alegi
o mașină nouă dintre modelele propuse. Alegerea este limitată doar de bugetul dvs. - dacă este necesar, puteți obține un împrumut sau leasing.
De obicei, atunci când vindeți o mașină în cadrul programului de predare, se întocmesc două contracte de vânzare - unul pentru mașina veche, celălalt pentru cea nouă.
În unele cazuri, se încheie un singur acord de schimb, ceea ce indică diferența de cost a două mașini.
Pentru a finaliza tranzacția, trebuie să aveți un pașaport civil și un certificat de înmatriculare a vehiculului. Dacă vindeți o mașină în numele proprietarului, veți avea nevoie de o procură legalizată.

Ce probleme ai putea întâmpina?

1. Dacă ați cumpărat recent o mașină și intenționați să o vindeți în cadrul programului trade in, atunci vi se va refuza. Dealerii auto stabilesc de obicei perioada minimă de deținere a mașinii de la 1 la 6 luni. Nu fi surprins - acest lucru se face pentru a te proteja de escroci.

2. Dacă mașina dvs. nu îndeplinește cerințele tehnice, atunci fiți pregătiți și pentru faptul că oferta dvs. va fi respinsă. Cu toate acestea, este posibil să puteți obține o reducere la achiziționarea mașinii noi prin programul guvernamental de casare și reciclare.

3. În cazul în care reprezentanța refuză să vă cumpere mașina, poate oferi să vă accepte mașina ca transport și să returneze banii atunci când găsește un cumpărător. De fapt, acest lucru nu mai poate fi numit schimb - pur și simplu instruiți un intermediar să găsească un cumpărător pentru mașina dvs., dar la un preț pe care dvs. îl determinați și îl considerați potrivit.

Avantajele și dezavantajele schimbului

Principalul avantaj este viteza. De obicei, timpul dintre vânzarea mașinii tale vechi și cumpărarea uneia noi este de doar câteva ore.

Încercarea de a vă vinde singur mașina nedorită prin postarea de anunțuri online poate dura săptămâni sau luni. Acest lucru este mai ales incomod atunci când te-ai uitat deja la o mașină nouă și există o reducere la ea care este valabilă pentru o perioadă limitată de timp. Drept urmare, nu ați avut timp să vă vindeți mașina veche, perioada de reducere pentru cea nouă a expirat și există o mare probabilitate ca altcineva să o cumpere - este păcat!

Un alt plus este siguranța. Contactând un dealer oficial, reduceți probabilitatea de a întâlni escroci la zero. Reprezentanța auto garantează puritatea legală 100% a tranzacției. Dacă aveți pretenții după finalizarea tranzacției, aveți toate motivele să le contestați în instanță.

Vă rugăm să rețineți că procedura de obținere a unui împrumut în cadrul programului de schimb este extrem de simplificată și nu necesită mult timp. Cu siguranță vei obține un împrumut chiar dacă te hotărăști să cumperi o mașină second hand la comandă, deoarece banca are garanții sub formă de dealer auto și o plată în avans, astfel încât riscurile sunt minimizate.
Pe de altă parte, fiți pregătiți pentru faptul că costul estimat al serviciilor de la specialiștii dealerii dvs. auto poate fi semnificativ mai mic decât prețul pe care l-ați putea obține vânzând singur mașina. Dar rețineți că dealerul va trebui să-și investească timpul, efortul și banii pentru a vă vinde o mașină veche.
Un bonus frumos este că diferența va fi compensată parțial printr-o reducere la o mașină nouă, ceea ce este important.

Merită să alegeți programul Trade-In?​

Desigur, totul depinde de capacitățile tale, atât financiare, cât și de timp.
Dacă ești o persoană ocupată, care dorește să rezolve cât mai repede problema cumpărării unei mașini noi și să nu se deranjeze să-ți vândă mașina veche, atunci această opțiune este cu siguranță pentru tine!
Dacă nu ești limitat în timp, ai multă răbdare și știi să negociezi în favoarea ta, atunci poți să-ți asumi riscul să vinzi singur mașina.

Aspecte importante ale tranzacției programului de schimb:

1. Înainte de a semna contractul de cumpărare și vânzare, citiți-l cu atenție!
2. Vă recomandăm să acordați o atenție deosebită la primirea mașinii. În cazul în care mașina nu se află în parcare, aceasta trebuie ridicată în termenul specificat în Contract.

3. Asigurați-vă că clarificați problema radierii mașinii la reprezentanța auto sau, dacă astfel de informații nu sunt disponibile, vă recomandăm să contactați Agenția pentru Servicii Publice (PSA).

4. Dacă ați avut mașina reparată la oricare dintre dealeri, atunci cea mai bună opțiune de schimb ar fi să-i contactați. Acest lucru va grăbi procedura de înmatriculare a mașinii și veți avea ocazia să obțineți o reducere bună la achiziționarea unui model nou.
5. Amintiți-vă că, dacă vă răzgândiți cu privire la vânzarea unei mașini prin programul de predare, distribuitorul auto vă poate factura pentru serviciile sale. Vă recomandăm să clarificați acest punct în prealabil pentru a evita costurile suplimentare pentru care este posibil să nu fiți pregătit.

 

icon icon icon icon